Brev & debatt

På Granholmstoppen i Tensta ligger en park som skapats av Järva Discgolf Park och som alla järvabor kan vara stolta över. Den är ett populärt utflyktsmål, lockar discgolfspelare från hela världen och utsågs till Årets Park i Sverige 2017.

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden har godkänt att parken förstörs av en begravningsplats, och kyrkogårdsnämnden tog ett genomförandebeslut 26 september 2018. Ingen av nämnderna har ännu varit i Tensta och satt sig in i konsekvenserna genom att prata med företrädare för den lokala opinionen, eller med skaparna av Järva Discgolf Park.

Därför har Tensta s-förening bjudit in dessa nämnder att besöka parken. Så långsiktiga beslut som en begravningsplats kan man inte fatta bara genom att bara titta i papper. Av respekt för invånarna på Järva och omsorg om ett Stockholm som håller samman måste politikerna visa större engagemang än så. Se under fliken "Till ansvariga politiker".

För att få politikerna att komma har Initiativ Tensta/ Björn Erdal startat kampanjen Låt parken leva som finns på Facebook och på denna webbsida.


Sidan LÅT PARKEN LEVA skapades 22 maj 2018. Innehåll fylls på efterhand.